Cyprus Theatre Organisation

Μάνος Μυλωνάκης

 

Χρησιμοποιώντας κλασικά έγχορδα, παιχνίδια και πρώιμα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα, όπως το theremin, ο Μάνος Μυλωνάκης παρουσιάζει ένα μοναδικό και διαχρονικό storytelling στην γρήγορα αναπτυσσόμενη κοινότητα της μοντέρνας κλασικής μουσικής. Οι συνθέσεις του έχουν συνοδέψει έργα του βωβού σινεμά (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - Αφιέρωμα Mikio Naruse, 2007), επιδείξεις μόδας (Oscar De La Renta - Νέα Υόρκη, 2018), χοροθεατρικά έργα (Gilberto Gonzalez Guerra - Mexico City 2020), θεατρικές παραγωγές (Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος, Ρουμανίας, Κύπρου 2014-2021, Δηπεθέ Κοζάνης, Ιωαννίνων, Λάρισας και Βέροιας 2018-2021) και ντοκυμαντέρ (Shawna M. Tavsky - Biennale di Venezia 2021).

Αν και η μουσική του συναντιέται στην τομή της κλασικής με την ηλεκτρονική και την μελωδική ambient, o Μάνος Μυλωνάκης δεν σταμάτησε ποτέ να εξερευνεί και να διευρύνει το μουσικό του όραμα, μέσα από ταξίδια και διεθνείς συνεργασίες τόσο σε παραγωγές δίσκων, όσο και σε συναυλίες (Reykjavik 2014 για το «Sólfar EP», Κοπεγχάγη 2017 για τον «Γλάρο», Postdam 2021 «Kosmoskonzerte», Kopavogur 2022 «La Forza del Destino»). Σε συνέχεια του ξεκινήματός του με το κινηματογραφικό-φολκ ντουέτο των «Your Hand in Mine», η προσωπική του δισκογραφία χαίρει προσοχής και διακρίσεων από διεθνή μέσα όπως το Headphone Commute, το BBC Radio 6, ο KEXP και έχει συμπεριληφθεί σε πολυάριθμες best-of λίστες της παγκόσμιας instrumental δισκογραφίας.

Τα τελευταία χρόνια ο Μάνος κυκλοφορεί κάποια από τα θεατρικά του soundtrack σε CD και ψηφιακή μορφή (Festen, Moderna Records, 2017 / The Seagull, Piano & Coffee Records 2020).

Τα τελευταία χρόνια, έχει δισκογραφήσει κάποιες από τις δουλειές του για το θέατρο (Festen, Moderna Records, 2017 / The Seagull, Piano & Coffee Records 2020), ενώ τις παρουσιάζει ζωντανά σε επιλεγμένους χώρους και περιστάσεις. Επίσης, ο Μάνος Μυλωνάκης είναι αρχιτέκτονας και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο δικό του γραφείο «ΤΜ αρχιτέκτονες» με έδρα τη Θεσσαλονίκη.